2011. április 2., szombat

Apróságok 2




1 hónap eltelt a csodás South Cave-ben és azt hiszem, kijelenthetem, hogy kifejezetten jól érezzük magunkat. Nagyon örülünk a visszajelzéseknek (levél, komment, telefon, postagalamb, telepátia, stb) akkor is, ha nem válaszolunk, vagy csak nagy késéssel.
Egyre jobb az idő erre, most már egy sima pulcsi is elég egy délelőtti sétához, dolgozni pedig atlétában járok (Livi). A nárciszok mindenhol kinyíltak és ezek nem csak sima mezei nárciszok, hanem egészen pontosan XXL-esek. Lényegében mindenhol megtalálhatóak, még a szemetes autóút mentén az árok mellett, két lengedező szatyor között is kinyílnak az üvegház-minőségű szépségek.
Az életünkbe beállt a rutin, már semmi sem újdonság. Tudjuk, mikor jön Jo mama ellenőrizni a karavánt, hogy szombaton délelőtt öngyilkosság elmenni mosni (mert a délelőttösök megrögzötten csak akkor mosnak ) és hogy a  melák, de aranyos orosz bevásárlós sofőr mindig 15 percet késik - ezért a munkába menet előtt  5ünknek összesen 1 óra alatt kell ebédet főznünk,azt megennünk,elmosogatnunk, munkába kaját csinálnunk és úgy egyébként is elkészülnünk…  nem hiába lett a péntek neve Fast Food Friday.
Szombatra megszerveztünk egy kisebb összeröffenést. Volt olyan része ,ami jobban sikerült és volt ami meghiúsult. Az alap terv a Counter Strike-os „lan-parti” (sok laptopon sok ember ugyanazon a játékon belül lövi egymást  … … :D ) volt, majd melléterveztük a grillezést. Nos ,egész héten 15-17 C° volt és ragyogó napsütés. De szombaton 7 C°, felhők és az eső lába lógott,de végig…. tehát a grillezést megszívtuk, viszont helyette más program jött. A gépezésbe litvánok is beszálltak, a Hullban lakó magyarok is kijöttek és este elmentünk sörözni. Letudtuk a jó hosszú biliárd játszmát ,aminek a vége egy megoldhatatlan-végtelen- döntetlen lett , majd kiderült ,hogy már megint kifogtunk  egy koncertes szombatot.
Alap felállás: 4 középkorú zenész The Mis-Takes néven, talpig öltönyben. Mi a fene..  nem óriási slágereket ,de ismert számokat feldolgozó punkos zenekar volt, meghintve az igazi brit punk szenvedéllyel, 100%-osan brit produkciót mutattak be. A dobos egy idősödő rasta volt ,az énekes meg egy pajeszos 40 körüli csóka  ,kissé Elvis-es mozgással és határozottan The Hives-os őrülettel feltankolt fajta. A helyi  fiatalok röhögtek egyet ,aztán elvonultak ,de ők  szerintem határozottan nem tudják milyen apró kincsek ezek a véletlen találkozások.
Az idő teltével szépen lassan felfedezzük az angol konyhát, és azt kell mondanom, hogy igen, itt is vannak finom és különleges kaják  és nem csak „fish and chips” amit mellesleg még mindig nem ettünk . Az első példa legyen az angol kolbász .Mindenhol kapni és az egyetlen dolog ,amiben az igazi jó magyarhoz hasonlít, az a formája. Tiszta húsból van, jó erősen fűszerezve, úgy hogy ízben semmiképpen sem emlékeztet egy normális kolbászra.. inkább a furcsára.DE, van belőle különleges és igen finom fajta, mint például a sörös ( igen, jól olvasod SÖRÖS)… a hús lényegében tocsog a sörben és az ízén ,illatán egyaránt érezhető. És finom! Itt is rengeteg féle sajt van, el is határoztam, hogy végig kóstolom őket, de a Mature Cheddar omlós erős ízéről igen nehéz lemondani ( a kis boltban ma találtam feketeszedres sajtot…nem mertem megkockáztatni :D).Az előző postban leírt kekszek továbbra is dobogós helyen futnak és a söröknek még továbbra sem találtuk meg az összes íz variációját.

U.I.:  Nefelejcs angolul: FORGET ME NOT  … WTF :D 



6 megjegyzés:

  1. Sziasztok, itthon is nyílnak már a vigárod, de sajna nem olyan nagyok, mint nálatok, Pécs nagyon szép főleg így felújítottan, egészen más mint régebben, sokat sétálunk Mariával, aki már perfekt magyarból, nem hiába , beszélek éjjel-nappal, nagyon jó vele lakni:):)
    Csak sajnos nekem muszáj tanulnom és ez elront mindent...na ez van....írjatok még ha majd lesz időtök, szívesen olvasom:):):)

    VálaszTörlés
  2. Jamie Oliver bekaphaja, ez mekkora volt:):):)

    VálaszTörlés
  3. jó olvasni a többi részleteben rejlő jóságról szóló tudósításaitokat, gasztró oldalon meg hajrá Sajtok! .. képek nézegetését már holnapra tartogatom, mert le kell feküdni, hogy legyen energia AMbrust éjszaka esetleg istápolni...nagy puszi nektek!.. KEEP IT REAL :D

    VálaszTörlés
  4. A képek csodálatosak! Köccccccccccc, Lívi. A beszámoló NB I-es!

    VálaszTörlés
  5. drága kincseim próbálok Rátok hangolódni, nagyon szeretlek benneteket...puszi Anya, Gyuláról

    VálaszTörlés