2011. április 30., szombat

Éljen az ifjú Királyi Pár


Immáron két hónapja munkálkodunk idekint Angliában és most értünk el arra a szintre, hogy a szabadnapok hiányának köszönhetően teljesen összefolynak napjaink. De ne gondoljatok semmi negatív érzésekkel teli ittlétre. Továbbra is lelkesedéssel, nyitottsággal és az új dolgok megtapasztalására való vággyal töltjük fel itteni életünk kulacsát újra meg újra. Még mindig nem tudunk úgy bemenni szeretett városkánkba, South Cave-be, hogy ne csodálkoznánk rá valami eddig fel nem fedezett apró szépségre, legyen az egy kert, egy tucat frissen kikelt kisliba vagy egy tipikus kisvárosi angol ház, aminek látvány évszázadokkal ezelőtti korokba repíti vissza az arra járót egy pillanat alatt. Még mindig jó itt lenni.

Az utóbbi hét természetesen egy kiemelt fontosságú esemény körül forgott itten: Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője. Olyan szinten lelkesednek az angolok a királyi család iránt, hogy sok ház előtt a herceg, és Kate képével díszített brit lobogók lengtek már napok óta, az újságokban minden címlapról Ők mosolyogtak vissza, és a munkakedv fokozása céljából sugárzott rádióadásban is 10 percenként megemlítették. Természetesen ezek után nem bírtam megállni, hogy ne kapcsoljam be a TV-nket a jeles napon, ahol élőben közvetítették a teljes esküvői szertartást. Aki részt vett már templomi esküvőn, tudhatja, hogy nem egy rövid szertartás, de ez még annál is jóval hosszabbnak tűnt. Ám néhány órácska leforgása után már boldogan integettek többszázezer londoninak, akik hatalmas üdvrivalgással üdvözölték Vilit és Katit (Catherine Hercegnő péntek óta). Azért, hogy ne legyünk tiszteletlenek, mi is ittunk egyet a királyi család egészségére (GOD BLESS THE QUEEN !!! ), pláne hogy a mi adónkból futotta a szerény lagzira.

Megejtettem ittlétem első komoly befektetését is: egy egészen különleges cipőt. Az otthon vásárolt igen csekély minőségű munkáscipőm másfél hónap használat után totálkáros lett, ezért az utcai cipőm vette át a helyét, így szükségem lett egy új utcai cipőre. Az eredményt a mellékelt ábra mutatja. Az Erő legyen Veletek !

1 megjegyzés:

  1. A cipő nagyon OK,az új fej....,hát igen!
    Most Petinél vagyok Ambrussal és Borkát várjuk haza.Iszgalmas...,ahogy Papa mondaná!

    VálaszTörlés