2011. augusztus 20., szombat

Még nem hiszem el ,hogy itt vagyok!

2011.08.20





Üdvözlet a nagy távolból! Igen, hivatalosan is kijelenthetem, hogy elértük az Egyesült Államokat.
Jelen idő 20:02 , nekünk inkább éjjel  01:02 és a netbookból fel-fel pillantva  az szúnyoghálón és az öblön keresztül Manhattan csillog vissza .
A csomagolás-ügyintézésre szánt két nap sikeresnek, ugyanakkor  kevésnek bizonyult.. de végül is minden hull-i szálat sikeresen elvarrtunk és ma reggel 5-kor nekivágtunk a kalandnak. 

Sok cipekedéssel  de végül eljutottunk célunkig ,miközben olyan apró vágyak is teljesültek ,mint a repülőn sörözés és film-zene-játékos monitor kicsi repülőgépen (:
A szállásunk nem akármilyen: Staten Island északi csücskében, egy 1929-ben épült ház ötödik emeletén  egy idősödő iró kiadásra előkészített egyik szobája. A lakás  minden szeglete arra utal ,hogy egy művész lakik benne, de ami még ennél is különlegesebb azok az eredetiben megmaradt  kb 70 éves bútorok, kopott parketta , rajzok festmények és Holnapután c. fim plakátjának szokatlan keveréke és a vastagon lerakódott történelem. Gergő nagyon jól megfogalmazta, hogy a budapesti régi  belvárosi lakásokra emlékeztet. Eszünkbe jut a mama kuckója és ettől úgy érezzük ,mintha otthon lennénk. 

Mindezek ellenére a villanykapcsolónk például amerikai zászló mintásra van kifestve ˙: . A vendéglátónk nagyon értelmes ,kedves ember, aki könnyen alkalmazkodik a különböző emberekhez , mindezek mellett humoros és eszméletlen természetességgel mászkál zokniból kibújó nagylábujjakkat :D



Az szobánk mellé 5 csillagos panoráma is jár, ami nem is innen a legjobb ,hanem a fürdőszobából WC-n ülés közben .De a tusolós opció ugyanúgy működőképes (:  Azt hiszem ennél tökéletesebb és autentikusabb szállást nem is találhattunk volna.


 Az üdvözlő tálca:: csoki, bögrék, két kulcs és egy doboz zsírkéta

A napi rutinunk egy frissítő reggeli kompozással fog kezdődni és végződni. Szerencsére non-stop jár  és elmegy a Szabadságszobor mellett,ami első ránézésre nem is tűnik olyan nagynak :D



A mai napon  az erőnkből már csak egy  öböl parti fotóadagra fogja futni ,de nem sokára jelentkezünk a „100% turizmus” jegyzetekkel.

puszi puszi

4 megjegyzés:

  1. Nagyhatalmasóriás gratula ahhoz, amit eddig elértetek! Igazán megérdemlitek a rátok váró kalandokat.
    Nálunk tegnap gulyásparti volt, szokásos beszélgetéssel, vidámsággal és titeket emlegetéssel.
    Puszi Nektek, írjatok szorgalmasan és tegyetek föl sok-sok képet - ha kérhetem!

    VálaszTörlés
  2. Tiszta izgalom ez, nem vitás. Tök jó, hogy a tulaj ilyen arc, nagy szerencse. A kilátásról természetesen néznénk valami ízelítőt:))
    A zsírkréta miért?:D azt valahogy nem illesztem az összképbe.
    Továbbra is hajrá:)
    Kriszta és Dénes

    VálaszTörlés
  3. A legjobb helyen kezdtetek, azonnal bele a közepébe! Meglátjátok, az egy hét nem olyan sok Nem Yorkban, jobban elrepül, mint a virágágyások közötti melóval...:)
    A szállásotok nagyon tetszik, amit írtatok a kilátásról, teljesen magam elé képzeltem - ezt nem lehet elfelejteni, hogy nem a filmekben látja az ember azokat a hatalmas házakat, hanem a valóságban, a saját szemével, parányi törpének érezve magát a tövükben. Jó mászkálást és szép élményeket (én szóltam pár hete, hogy mindjárt jöttök!:))

    VálaszTörlés
  4. Kriszta , a krétán én is kicsit meglepődtem ,de ez a házigazda bohémságához hozzátartozik :)

    VálaszTörlés