2011. március 10., csütörtök

Belejöttünk :)


2011.03.07.
 

1 hét alatt sikerült megszoknunk a munkát. A leghaszontalanabbak 8 órán keresztül mohát egyengetnek a jácintok (pontosabban Hyacinth-ok) körül. Odaküldenek, és elfelejtenek. Ha valaki kell más munkára, elhívják onnan. A fiúk gyakran elkerülnek a hűtőházba, másik üvegházba pakolni, tili-tolizni, a lányok meg címkézésre kellenek, vagy  palántázásra : az egyik gép  a tálcába önti a földet, a másik meg belepakolja a palántákat. A lányok dolga, hogy a gép hibáit kijavítsák és készre címkézzék a dobozokat. Elég gyors munka, ráadásul órákon keresztül kapkodni kell, a szemmel a kakukktojást ( üres helyeket) keresni ,és beletömni egy növényt(ill. a csökötteket szépre kicserélni) .  2 napomba telt (Livi), mire sikerült hozzászoknom. Az első 8 óra után az agyam és szemidegeim már szinte semmilyen infót nem vettek be. Aztán megállt a futószalag és az agyam volt a következő, ami elindult a körpályán. 1 hét alatt sikerült idegenekkel angolul kommunikálni és kiderült, hogy nem mindegyik furkálódó köcsög.
Ez alatt az 1 hét alatt azt hiszem minden rutint megismertünk. Reggel 5kor kelünk, 5:50-re az üvegházban kell lenni és 6kor már meló. A litvánok nem kedvesek és nem gondolkodnak, a koszos munkához kiöltöznek és sminkelnek, az ismeretlen célból használatos kézbeolvasóhoz (ami fura mód mindig elromlik, csak hogy ne kelljen ott ácsorognom  :D ) HISZTÉRIKUSAN loholnak ,szünetben ugyan így  és  állítólag még be is köpnek ,ha kell. Szóval nagy az összetartás és nagyon keverednek a népek. SE.
Pénteken, ahogy vége munkának, minden harmadik karavánban csutkára tekerik a tüc-tüc  zenét és/vagy balkáni vijjogós, idegtépő népi muzsikát és napsütés esetén páran kisettenkednek a fűre focizni .Ez így nem gáz. Kivéve hogy tényleg tróger zenét kell 2,5 napon át hallgatni, de úgy , hogy  ne halld a filmet a szobában.
Tehát megismerünk mindent, tudjuk mi lesz a következő 3 hónapban és kezdtük megszokni. Erre jött a hír, hogy az összes magyar ezen túl DÉLUTÁN fog dolgozni és ez így van, mert csak. Zárójelbe téve, hétvégén a camp-be érkezett még  min. 10 román csaj. A románok dolgoznak délelőtt mi meg el lettünk küldve a genyába.
Köszönjük!
Így elmegy a napunk, nem lesz összefüggő  szabadidőnk, de cserébe délben kelhetünk és nagyon kényelmes light-os  le az a munkatempó Joe mamával …a meleg kobold (Góré Pista) helyett  :D.
A futószalagos palántázásról megy a duma:
- és az újak közül kaptál egy csajt?
- nem …ő bejáratott volt … tudta a dolgát

U.I.: mivel nem volt kedvem se palántázni, sem földet adagolni, sem kezet szkennelni napi 3x ,elromlott mindegyik :D 



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó olvasni titeket,remek a stílus,sok az infó.Ebben bíztam a délutánosnál,a délig alvás kompenzálja az egyéb hátrányokat.Gergő,mennyi haj van még a fejeden?

    VálaszTörlés
  2. darabszámra ugyanannyi ,csak oldalt rövid :) nagyon jó érzés ,hogy addig heverészünk ,ameddig jól esik ,de még így is mindannyiunkat 9 óra környékén kidob az ágy :D

    VálaszTörlés