2011. március 3., csütörtök

A britek


2011.02.28 - 2011.03.01


Elhamarkodott lenne 3 nap után következtetéseket levonni , de vannak alap dolgok, amik ennyi idő után is láthatóvá válnak. Mi South Cave ( West End ) mellett lakunk ,ami egy aprócska város . 4-5 féle lakóház található meg és szinte mindegyik téglaburkolatú. Hát persze, mi más. A házak aprók, takarosak, bájosak, az utcai kerítés legtöbb esetben jóval szemmagasság alatt van, hogy gondosan rendben tartott és ápolgatott kertjüket mindenki lássa. A házak alacsonyan épültek és az ablakok függöny nélkül tárogatják az otthonok tartalmát. El is gondolkodtam, hogy vajon mennyire örülnék neki, ha este filmnézés vagy vacsorázás közben ,mikor full maszat és szaftos  a fejem , a szomszéd nénik és bácsik  nézhetnének le egészen a vesémig ... nem hiszem ,hogy meg tudnám szokni. Rosszabb, mint a VV!
Az emberek rendezett kinézete és stílusa, arca mindene is hasonlóképp egyforma. Szombaton  nekiindulnak a kutyával,babával  sétálni ,vagy  kocogni,a  boltban milliószor bocsánatot kérnek, akkor is ,amikor semmi sem történik és mind kedvesen mosolyognak a másikra . Az idős autóvezetők meg  olyan eszementen vigyorognak a kormány mögött ,mintha be lennének gyógyszerezve :D A fiatalok  a mi szemünkben extravagánsan öltözködnek ,de nekik a neon piros ,cián kék haj és a skizofrén bohóc öltözék teljesen természetes. Bizonyos szempontból érthetetlen,de amikor  elgondolom, hogy a családanya miért nem hajlandó hozzányúlni az éppen kiürített  mosatlanhoz rájövök ,hogy ez a nemzet valami hihetetlen extrém módon SZNOB.
A saját történelmükhöz és kultúrájukhoz illően, de az élet majdnem minden látványos területén sznobok ,de külső szemmel az ember ezt csak  stílusosnak látja. Mindenesetre elképesztő kert művészetük van , ínycsiklandó rusztikus , vidékies apró részleteik  és az élet lehetőleg Minden pontján a világ normáival ellentétesen konfigurálnak ,hogy ezzel is fenn hordott Jean orral  fehér kesztyűben és biccentéssel némán ,de minden más nemzetnek ordítsák,hogy ők AZOK AKIK . Ők azok, akik a munka idő leteltével kidobnak mindent a kezükből és 18:01-kor kihal a város .A többiek meséi szerint  mindenki elmegy egy pubba és újságolvasás vagy könnyed beszélgetés mellett bedobnak egy sört( bár ezt Hull-ban mi is láttuk).Nem alkoholisták ,csak ez  hozzátartozik Angliához.
DE mi azért teljesen odavagyunk a kocsmák hangulatáért, a britek sörivási  kultúrájáért , a tényleg mennyei sörökért én  az egész British Flash-ért .

P.S.: A legidiótább dolog, amit az emberiség valaha is kitalált a meleg és hideg víz teljes elkülönítése. Vagy az elviselhetetlenül forró vizet ereszted meg , vagy fagypont közeli hideget. Ha valaki bent tusol és a konyhában megnyitjuk a hideg vizes csapot, elzáródik a meleg… csak hogy vicces legyen. Cheers :D


3 megjegyzés:

  1. A harcos megszületett2011. március 3. 11:51

    Oy-oy Mate!!!
    Remélem ezt is halljátok néha :D Tetszetős jellemzés,és a különálló csaptelepüktől én is falramásztam a 18 ezer kilóméterre levő egykori gyarmatukon(Új-Zéland)...keep goin' !!

    VálaszTörlés
  2. Öröm olvasni a beszámolóitokat! A kertemben kibújt egy tulipán. Szegényke napokkal ez előtt havat kapott, de túlélte. Ránézek (és a bejegyzés után)ti juttok az eszembe.

    VálaszTörlés
  3. wow..köszi a sok egymásbafonódós körmondatosdit, nagyon szeretem az ilyent, jómagam is ezt a műfajt igyexem tökélyre vinni .. nagyon jó olvasni, hogy mennyire nyitott szemmel jártok, de tényleg! .. a függönytelenséggel én a dánoknál találkoztam, nagyon fura gondolat volt nekem is .. de aztán az idő előre haladtával majd érdemes tovább gondolni, és egy kicsit saját magunkra is visszavetíteni, sok jópofa tanulsága van ..ez maga az UTAZÁS .. a sörözők királyok lehetnek .. a csaptelep meg: what da fuck :D

    VálaszTörlés